Hoe Facebook-accounts te blokkeren, uit te schakelen en te verwijderen

Hoewel het veel positieve kanten heeft, maar soms heeft Facebook ook een negatieve impact op ons. Een voorbeeld is het aantal gevallen van pesten tot ontvoeringszaken dat begon met kennismaking op Facebook. Om deze nadelige effecten te voorkomen, schakelen veel gebruikers uiteindelijk hun Facebook-accounts uit of verwijderen ze deze.

Als u een van de gebruikers bent die even wilt vertrekken of voor altijd weg wil van de vermoeidheid van Facebook, zal Caris Signal deze keer de eenvoudige stappen bekijken om het te doen.

Hoe Facebook uit te schakelen

Het uitschakelen van uw Facebook-account is de veiligste manier als u Facebook even wilt verlaten. Op deze manier verliest u geen gegevens die u hebt opgeslagen en kunt u deze op elk moment opnieuw activeren. Dit zijn de stappen:

1. Zorg ervoor dat je al een Facebook-account hebt door je hier te registreren.

2. Klik op de pijlvormige knop in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens de optie voor instellingen.

Facebook-account verwijderen

3. Klik in het linkermenu op het beveiligingsmenu. Klik daarna op de optie "Uw account deactiveren" in de linkerbenedenhoek.

Facebook-account verwijderen 2

4. Kies een van de punten dat is de reden waarom je hebt besloten om je Facebook-account te deactiveren. Klik daarna op de bevestigingsknop hieronder.

Facebook-account verwijderen 3

Hoe Facebook te verwijderen

Als je echt geen Facebook-account meer wilt hebben, is het permanent verwijderen de beste keuze. Maar vergeet niet dat door het permanent verwijderen van uw Facebook-account alle gegevens, foto's en diverse andere dingen verloren gaan.

Daarom moeten we, voordat we het verwijderen, twee dingen doen, zodat we er later geen spijt van krijgen. Beide maken back-ups van gegevens en verbreken ook de verbinding met applicaties van derden.

1. Gegevensback-up

Onthoud hoeveel geheugen er op uw Facebook-account is opgeslagen dat u op elk moment wilt heropenen. Daarom, zodat u er later geen spijt van krijgt, zou het fijn zijn als u eerst een back-up maakt van alle gegevens die erin zijn opgeslagen.

Gelukkig biedt Facebook een functie die met slechts één klik een back-up van al die gegevens kan maken. Diverse gegevens waarvan een back-up wordt gemaakt, zijn foto's, gemaakte statussen en geklikte advertenties. Dit zijn de stappen:

1. Klik op de knop in de rechterbovenhoek om een ​​vervolgkeuzemenu weer te geven en selecteer vervolgens de optie voor instellingen.

Facebook-account verwijderen

2. Daarna verschijnt de accountinstellingenpagina met algemene informatie over uw Facebook-account. Klik op de optie "Download een kopie van uw Facebook-gegevens" onder de informatie.

Sluit Facebook-account

3. Klik op de volgende pagina op de knop "Mijn archief starten". Daarna start Facebook het gegevensverzamelingsproces voor maximaal drie uur, afhankelijk van hoeveel gegevens je hebt.

Sluit Facebook-account 2

4. Wanneer u klaar bent, stuurt Facebook een e-mail met de downloadlink voor gegevens. Voordat u het downloadt, wordt u gevraagd eerst uw wachtwoord in te voeren. Klik daarna op de knop "Opslaan" rechtsonder om het gegevensdownloadproces te starten.

2. Koppel de verbonden account los

Een van de beleidslijnen van Facebook is om een ​​pauze van 14 dagen te geven wanneer we besluiten ons Facebook-account te sluiten. Dit betekent dat nadat we op de verwijderknop hebben gedrukt, ons nieuwe account de komende 14 dagen volledig wordt verwijderd. Als we binnen 14 dagen opnieuw een Facebook-account openen, wordt het sluitingsproces automatisch geannuleerd.

Naast het openen van een Facebook-account, wordt er ook geannuleerd als er activiteiten zijn van applicaties van derden die zijn verbonden met uw Facebook-account zoals Twitter, Instagram, Path en anderen. Volg daarom de onderstaande stappen zodat de verschillende applicaties het proces van het sluiten van uw Facebook-account niet verstoren.

1. Klik op de knop in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens de optie voor instellingen in het vervolgkeuzemenu.

2. Selecteer het applicatietabblad in het linkermenu om verschillende applicaties te openen die zijn verbonden met uw Facebook-account. Klik daarna op de X-knop aan de rechterkant van elke applicatie om deze te verwijderen. Verwijder alle applicaties volledig.

Sluit Facebook-account 3

Als u een back-up hebt gemaakt van gegevens en alle verbonden applicaties hebt verwijderd, kunt u nu het proces starten om uw Facebook-account te sluiten, hoe:

1. Bezoek de Facebook Help Center-pagina om hier een account te verwijderen. Klik daarna op de knop "Mijn account verwijderen".

Facebook-account verwijderen 4

2. Nadat u op de knop heeft geklikt, verschijnt er een pop-upvenster. Daar moet u het wachtwoord en de CAPTCHA-code in de afbeelding opschrijven. Klik vervolgens op de knop "OK" om door te gaan.

Facebook-account verwijderen 5

Een pop-up verschijnt opnieuw en informeert u dat uw account na 14 dagen definitief wordt verwijderd. Als u zich gedurende deze 14 dagen weer aanmeldt bij Facebook, wordt het proces voor het verwijderen van een account automatisch geannuleerd.

Om ervoor te zorgen dat het verwijderingsproces van dit Facebook-account perfect verloopt, mag u 14 dagen lang geen Facebook-account openen. Zorg er ook voor dat je inloggegevens op verschillende apparaten zoals smartphones en tablets zijn verwijderd, zodat je niet automatisch inlogt op Facebook.

Hoe Facebook te blokkeren

Als het deactiveren of verwijderen van een Facebook-account te zwaar is, kun je ook vervelende Facebook-vrienden blokkeren. De truc is ook heel eenvoudig en kan in slechts enkele seconden worden gedaan. Dit zijn de stappen:

Methode 1

1. Klik op de pijlvormige knop in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens de optie voor instellingen die in het vervolgkeuzemenu wordt weergegeven.

hoe Facebook te blokkeren

2. Selecteer het blokkeermenu en schrijf vervolgens de naam van de vriend die je wilt blokkeren in de gebruikersblokkolom. Op die pagina kunt u ook uitnodigingen voor evenementen blokkeren, uitnodigingen voor toepassingen blokkeren of de toepassing zelf blokkeren.

hoe Facebook te blokkeren 2

Methode 2

1. Open het profiel van de vriend die je wilt blokkeren, klik vervolgens op het menu rechtsboven en selecteer de optie "Melden / blokkeren". In ons voorbeeld blokkeren we het account * ups * van Mark Zuckerberg.

hoe Facebook te blokkeren 3

2. Er verschijnt een pop-up met de vraag welke actie u tegen de persoon zult ondernemen. Selecteer "Blokkeren" en klik vervolgens op de knop "Bevestigen".

hoe Facebook te blokkeren 4

Nadat je een van de twee manieren hebt gevolgd om Facebook te blokkeren, kun je nu opgelucht ademhalen omdat er geen vervelende vrienden meer op Facebook zijn. Nadat je hebt geblokkeerd, kunnen je vrienden automatisch niet langer verschillende dingen zien die je op Facebook plaatst.

Bovendien kunnen ze je ook niet taggen in een bericht of status, uitnodigen voor een evenement of groep en chatten. Blokkeren zal ook automatisch je vriendschappen verbreken, zelfs je vriend zal je niet opnieuw als vriend kunnen toevoegen.

hoe Facebook te blokkeren 5

Dus hoe kunnen we weer vrienden worden? Makkelijk genoeg, klik op het slotpictogram in de rechterbovenhoek van je Facebook-account, selecteer vervolgens de optie "hoe zorg je ervoor dat mensen me niet langer lastig vallen" en selecteer vervolgens "Alle geblokkeerde gebruikers weergeven". Verwijder daarna het blok van je vriend.

Maar vergeet niet dat je na het verwijderen van het blok niet meteen weer vrienden zult zijn met je vriend. Daarom moet je, nadat je het uit de blokkeerlijst hebt verwijderd, het vriendschapsverzoek opnieuw verzenden. Succes!